Различният час - ОУ" Христо Смирненски"

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Различният час

 
 
 
 
На 23.03.2015 /понеделник/ учениците от 3г клас проведоха нетрадиционен час по музика. На гости им беше г-жа Вела Казакова – преподавател по музика в ГПЧЕ “Проф. д-р Асен Златаров“ и диригентката на хор „Родна песен“ към читалище „Заря“.
Със своя дългогодишен опит и професионализъм г-жа Казакова превърна часа в приключение за учениците. С много ентусиазъм и удоволствие под нейното вещо ръководство и акомпанимент на акордеон, те се разпяха, пяха по ноти и изпълниха част от изучените песни. Госпожа Казакова им разкри и част от тайните на дирижирането. В края на часа учениците я поканиха да присъства отново в часовете по Музика. 
 
 
 
На 19 Март 2015 учениците от 2а и б клас с кл. р-л Б. Тенева и Б. Бойчева говореха и пяха за млякото, плодовете и зеленчуците, както и за полезните им свойства. Всички участваха във вкусна надпревара за правене на сандвичи. Накрая децата подредиха пъстра изложба от плодове, зеленчуци и филийки хляб. 
 
 
 
февруари 2015 
За часа по Човекът и обществото г-жа Бонева постави задача на учениците от 3г и 3д клас да проучат историческото минало, географското положение, климата и забележителностите на родния край. Учениците направиха доклади за Хасково, Харманли, с. Узунджово, за скалните образования „Каменните гъби“ и „Каменната сватба“, за защитената природна забележителност „Кован кая“ край Маджарово, които представиха в час. Някои по-ентусиазирани ученици изненадаха с табла, посветени на Хасково, Карлово, Копривщица и Казанлък.
 
 
 
януари 2015
Физика:
Във връзка с изучаването на темите по Физика:
1. „ Последователно и успоредно свързване на електрически вериги“;
2. „Електромотор“;
3. „Пестене и безопасно използване на електроенергията“;
Учениците от 7-мите класове направиха табла и макети, които представиха в часовете.

Химия:
За часовете по Химия, учениците от 7-мите класове направиха макети на молекули на различни вещества и табла, показващи значението на простите вещества, метали и неметали, в практиката.
виж
 
 
 
Проектно - базираното обучение в часовете по Човекът и природата 5 клас дава възможност за повишаване на практическата насоченост на обучението с цел развиване на умения за работа в екип, за разработване и представяне на проекти, информационни и комуникационни умения. Така учениците участват активно в  самостоятелни и съвместни дейности за откриване на факти и зависимости, използване на фактически данни  за придобиване на нови знания. Развиват се различни компетентности като - информационна - работа с информация, комуникативна - изграждане на умения за публично представяне на идеи и проекти  и работа в екип, придобиване на знания и компетентности  в областта на информационните технологии. 
      Учениците работиха по проект  " Космос " и изработиха макети на Слънчевата система, макети на космическа совалка и космически кораби, макет на астероид и кораба кацнал на него, извънземни, първият изкуствен спътник. 
Другият проект е изработване на интерактивна книга - лапбук, чрез който да представят по интерактивен начин информация за отделни обекти  в Космоса, поставяне на задачи, чрез които да се проверят придобитите знания.
 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню