Анкара - ОУ" Христо Смирненски"

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Анкара

Деца от „Смирненски“ на международен поетичен фестивал в Анкара
Петокласничките Кристияна Тодорова, Айше Бейсим и Виктория Димитрова от ОУ“Христо Смирненски“ , Хасково участваха в поетичен фестивал в Анкара. Фестивалът е част от дейностите на програма Еразъм+ и проект „Четене без граници“, на който училище „Смирненски“ е координатор. Хасковските ученици представиха любими български стихотворения, заедно с деца от Италия, Ирландия, Гърция, Латвия, Румъния, Португалия и Турция. В продължение на една седмица /5-11 май/ всички участници гостуваха на партньорското училище в Анкара Eryaman Şehit Abdulkadir Yüzbaşıoğlu Ortaokulu и се включиха в забавни обучителни дейности, свързани с четенето, изобразително изкуство, традиционни танци и спортни игри. Участието на нашите ученици е голямо предизвикателство, трябва да се справят в напълно непознати ситуации, да ползват английски език, излизайки от комфорта на класната стая.
„Четене без граници“ стартира през 2017 година. В рамките на две години бяха осъществени пет Транснационални срещи и обучителни дейности в Италия, Ирландия, Португалия, Гърция и Турция. 12 деца от „Смирненски“ имаха възможността да участват в международните срещи, като финансирането е изцяло за сметка на Център за развитие на човешките ресурси.
Проектът има за цел да повиши мотивацията за четене на книги сред децата, да популяризира българската и европейска литература, както и насърчаване на трансграничното сътрудничество между училищата.

 
 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню