Сертификат по проект Еразъм - ОУ" Христо Смирненски"

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Сертификат по проект Еразъм

 
 
 
 
ОУ „Христо Смирненски“ с кристален плакет и серификат от Програма Еразъм+

     Проектът „Четене без граници“ на програма Еразъм+ получи висока оценка и бе отличен със Знак за качество от ЧРЧР и Министерство на образованието. Официалната церемония по награждаването се проведе на 6-ти декември в Концертната зала на Централен военен клуб в София. Наградите връчи д-р Петър Николов - зам. министър на образованието. Това е третият сертификат за качество, което училището получава. Училището работи по Европейски проекти от 2007 год. Два от проектите са отличени от Европейската Комисия със Знак STAR PROJECT.
     В рамките на традиционната Годишна конференция на Център за развитие на човешките ресурси, ОУ“Христо Смирненски“ бе поканено да участва в творческо ателие „И аз умея“, в което да представи своята работа, като дадете възможност на участниците в конференцията да почерпят знания, опит и добра практика. Тея, Тереза и Симона от 6-ти клас, заедно със своите учители г-жа Богдана Тенева и г-жа Радка Матанова, организираха творческо ателие КнижАРТница, в което заедно с официалните гости изработваха дрешки за книжки, артистични книгоразделители, флайери и др.
     Хасковската КнижАРТница предизвика небивал интерес, сподели г-жа Матанова. За да участват в ателието и да се сдобият с дрешка за книжка, гостите трябвало да зашият копче и да оформят книгоразделител. Самият зам. Министър Николов се сдобил с две „дрешки“ за книжки за двете си по-големи дъщери. Най-малката била само на годинка.
     ЦРЧР отличи със знак за качество 40 проекта на университети, фондации, сдружения, общини, неправителствени организации, училища и детски градини.Те получиха кристални плакети и сертификати за качествено изпълнение на проектите. От 271 проекта по Програмата през 2017 селекционна година, 40 са отличени със знак за високо качество. Сред тях са и три училища от хасковска област: ОУ“Христо Смирненски“-Хасково, СУ „Св. Климент Охридски“-Стамболово и хасковската гимназия по туризъм.

 
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню